Kind Na Scheiding

Hoe zou het zijn….

Als je kind bent van gescheiden ouders en je in twee huizen woont? Hoe ziet jouw wereld er dan uit, wat voel je en wat zou je graag willen?

Voor kinderen verandert er vaak veel na de scheiding van hun ouders. Het kan lastig voor ze zijn om hierover te praten of een goede plek te vinden binnen de nieuwe situatie. Een beetje extra steun kan dan heel welkom zijn. 

Als pedagoog werk ik met het, speciaal voor kinderen ontwikkelde, Mattenspel om kinderen op een spelende en bewegende manier te laten vertellen over hun leefsituatie. Het mattenspel biedt in relatief korte tijd veel inzicht in hoe je kind de situatie ervaart en geeft je kind spelenderwijs een stem.

Het Mattenspel is ontwikkeld om kinderen inzicht te geven in hun leven na de scheiding en te leren communiceren over wat ze voelen en wat ze graag zouden willen. 

Wanneer is het Mattenspel iets voor jouw kind?

Is jouw kind tussen de 4 en 12 jaar oud en woont het na jullie scheiding in twee huizen? Heb je het gevoel dat je kind wat extra steun nodig heeft bij het praten over wat het voelt en welke behoeftes er leven nu papa en mama niet meer onder één dak wonen? Is er wellicht sprake van een samengesteld gezin? Dan is het Mattenspel een speelse manier om hierover te communiceren.

Mijn aanbod

Mattenspel voor kinderen in een scheidingssituatie

In één tot enkele sessies van een uur ontstaat al een beeld van wat er leeft bij een kind. In overleg met het kind stel ik een verslag op voor ouders.

Kosten

Voor het Mattenspel geldt een vaste prijs per sessie. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Neem voor meer informatie contact op.

contact opnemen