Over mij

Mijn naam is Gritte Bosveld. Ik ben pedagoog en gecertificeerd (systemisch) coach. Ik heb mij gespecialiseerd tot scheidingscoach en coach voor samengestelde gezinnen. Als professional ben ik aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland en maak ik onder andere gebruik van Het Stiefplan en de Stiefcirkel. En ja, ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van echtscheiding en leven in een samengesteld gezin.

Gritte Bosveld by Studio Pilon

“Partners kunnen scheiden,
ouders niet”

Uit eigen ervaring weet ik dus hoe heftig een scheiding kan zijn en hoe anders het samengestelde gezin is ten opzichte van een kerngezin. En hoe je zo op zoek kunt zijn naar verbinding en een juiste plek voor iedereen. Deze ervaring zet ik, ondersteund door vakkundige opleiding, graag in bij het begeleiden van gescheiden ouders en samengestelde gezinnen. Mijn kracht ligt in het creëren van een rustige, veilige omgeving, luisteren zonder oordeel, doorvragen, het bieden van structuur en overzicht en – soms – het voorhouden van een spiegel.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest als directeur binnen de kinderopvang. Ik zag ouders glimmend van trots binnenkomen met hun baby, vol verwachting en hoop op een gelukkige toekomst als gezin. Helaas heb ik maar al te vaak gezien dat ze enkele jaren later uit elkaar gingen en hun droom aan diggelen lag.

Van dichtbij zag ik de impact die zo’n scheiding kon hebben op de ouders, maar met name ook op de kinderen. Vrolijke kleuters veranderden in stille kinderen of gingen juist heel druk gedrag vertonen. Ouders konden niet meer met elkaar door één deur. ‘Waar is het misgegaan?’, vroeg ik me dan af. Ouders willen het beste voor hun kind, maar komen vast te zitten in het conflict met elkaar. Ik besloot dat ik graag een rol wilde spelen bij het beëindigen van het conflict, zodat ouders na een scheiding weer verder kunnen met hun leven en de kinderen weer onbezorgd kind kunnen zijn. Want dat verdient ieder kind!

Ik ben aangesloten bij:

Mijn aanpak

Als pedagoog en gecertificeerd coach ondersteun ik je op weg naar een succesvolle scheiding. Hiervoor maak ik gebruik van een praktisch coachprogramma dat individueel gevolgd wordt. Maatwerk gericht op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast werk ik met een coachprogramma voor ouders die, vaak na scheiding, een succes willen maken van hun nieuwe samengestelde gezin.

Succesvol
scheiden

Succesvol
samengesteld
gezin