Succesvol Samengesteld Gezin

Het begon zo leuk….

Wanneer je met je nieuwe liefde gaat samenwonen en één van jullie (of allebei) heeft kinderen, dan ontstaat een samengesteld gezin. Dat begint vaak leuk en gezellig, maar in de praktijk blijkt dat toch niet zo eenvoudig. Een samengesteld gezin is niet hetzelfde als een kerngezin en heeft dan ook eigen kenmerken en een eigen dynamiek. Je komt voor specifieke uitdagingen te staan zoals:

  • het samenvoegen van twee gezinsculturen
  • een ex-partner die zich bemoeit met het nieuwe gezin
  • kinderen die last hebben van loyaliteitsconflicten
  • een stiefouder die zich buitengesloten voelt
  • verschil in opvoedstijlen
  • onduidelijkheid over rol en plek
  • moeizame omgang tussen kinderen en stiefouder of kinderen onderling

Wat ooit zo mooi begon, eindigt bij drie op de vijf nieuwe koppels in het stuklopen van de relatie. Dat leed wil je jezelf en je kinderen, die al een verlies door scheiding of overlijden achter de rug hebben, graag besparen. Als coach voor samengestelde gezinnen zoek ik graag met je mee naar een nieuwe, duidelijke koers. Zodat je meer verbinding en rust in het nieuwe gezin kunt brengen.

“Het runnen van een kerngezin is sport,
het runnen van een samengesteld gezin is topsport”

Herken je dit?

Er zijn veel spanningen en conflicten binnen je samengestelde gezin
– Sommige onderwerpen zijn niet bespreekbaar tussen jou en je partner
– Je voelt je als stiefouder niet gehoord en buitengesloten
– Je ex-partner speelt nog een grote rol binnen je nieuwe gezin

Het kan ook zo!

– Je vormt samen met je partner een team met respect voor ieders behoeften
– Je kunt open met elkaar communiceren, ook over moeilijke onderwerpen
– Er is verbinding, rust en harmonie binnen je gezin met plek voor iedereen
– Je weet hoe je samen met je ex-partner respectvol ouders kunt zijn voor jullie kinderen

Wanneer is Succesvol Samengesteld Gezin iets voor jou?

Het programma Succesvol Samengesteld Gezin is zowel in te zetten wanneer je plannen maakt om te gaan samenwonen als wanneer je al samenwoont en tegen problemen aanloopt. Je moet natuurlijk wel bereid zijn hier, bij voorkeur samen met je partner, in te willen investeren.

Mijn aanbod

All-inclusive programma Succesvol Samengesteld Gezin

Het beste resultaat bereik je door het all-inclusive 5 maanden coachprogramma te volgen. Naast een maandelijkse coachsessie van 1,5 uur, ontvang je huiswerkopdrachten (invullen van Het Stiefplan) en, gedurende het programma, onbeperkt advies via e-mail. Tijdens de coachsessies gaan we inhoudelijk aan de slag met jullie vraag. Je krijgt uitleg over de kenmerken van jullie gezin, evenals de uitdagingen en mogelijkheden. Jullie behoefte bepaalt de werkwijze en onderwerpen die besproken worden. Ik besteed ook aandacht aan de positie van de kinderen binnen jullie samengestelde gezin. Als coach help ik jullie om allemaal je eigen plek te vinden zodat iedereen zich thuis en verbonden kan voelen binnen het nieuwe gezin. Afspraken kunnen ook plaatsvinden in de avond of op zaterdag.

Kosten

Voor het all-inclusive programma geldt een vaste prijs. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Neem voor meer informatie contact op.

contact opnemen

Wanneer je na het gratis kennismakingsgesprek eerst een losse coachsessie wilt boeken voordat je besluit om in het coachprogramma te stappen, dan is dat mogelijk.